Wat te doen in Nordhorn tijdens een zomers dagje uit? We waren al vaker in Nordhorn geweest. Dat is eerder regel dan uitzondering als je uit Twente komt. Maar dan vooral als er kerstmarkt was. Daarom was het extra leuk om deze Duitse grensstad eens in de zomer te bekijken. Want dat bleek een totaal andere beleving. Onze tips voor een lekker heanig dagje uit naar Nordhorn op een rij. 

Nordhorn Centrum

Verken de binnenstad

Nordhorn Wat te doen Zomers Dagje Uit Travelling Twents 1

Met de Vechte-rivier om iedere hoek heeft Nordhorn een opvallend waterrijke aanblik. Ze noemen het er zelfs “het Venetië van het Noorden”. Het vele groen geeft in ieder geval een fijne sfeer.

Water- én winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De stad heeft twee keer zoveel winkeloppervlakte dan de gemiddelde plaats in Duitsland. De jurk van Gerieke hieronder is gekocht bij één van de bekendste winkelcentra in Nordhorn, de Vechte Arkaden.

Klaar om de rest van de stad te verkennen!

Restaurants in Nordhorn

Lunch & diner in stijl

Nordhorn Wat te doen Zomers Dagje Uit Travelling Twents uit eten
Zo tussen de wilgen en het fleurige groen merk je waarom Nordhorn populair is. In de beroemde Ochsenstraße wisselen gezellige Kneipen en goedgereviewde restaurants elkaar af. Je hoeft hier echt niet alleen Bratkartoffeln en Schnitzel te eten. Zin aan lekker Aziatisch? Bij An Nam geniet je van smakelijk bereide Vietnamese gerechten. Toch liever Italiaans? Bijna letterlijk een deur verder stap je in bij La Nueva Gondola en laat je je smaakpapillen meevoeren in Venetiaanse stijl. Bij beiden is er met een beetje geluk nog plek in de achtertuin en kijk je uit over de gezellig druk bevaren Vecht. En da’s nog maar een kleine selectie uit de brede keuze restaurants in Nordhorn – voor ieder smaak biedt deze stad wat wils.

Waterstad Nordhorn

Pret op, in en rond het water

Nordhorn Wat te doen Zomers Dagje Uit Travelling Twents 5
Nordhorn dankt haar bestaan aan de gunstige ligging aan de rivier de Vechte. Net als zoveel Twentse plaatsen was Nordhorn een textielstad. Materialen werden over water vervoerd. Ooit zorgde kanaal Nordhorn-Almelo voor een nauwe verbinding tussen Nordhorn en Twente. Veel winkels hebben zelfs tweetalige Duits-Nederlandse reclame-uitingen.

Op loopafstand van het knusse centrum vind je de Vechtesee. Aan dit flinke zwemmeer, waar je in ongeveer een half uur omheen wandelt, kun SUP’s, kano’s of boten huren. Voor het extra strandgevoel leg je aan bij Pier99, een bekend café-bar-restaurant voor jong en oud.

Laat je je liever rondvaren? Aan de Firnhaberstraße 17, pal aan het VVV-kantoor en een flinke parkeergarage, vind je de opstapplaats voor open rondvaarten. Voor € 8,- per volwassene ontdek je de stad vanaf de rivier en voor € 2,- stuk krijg je er ook een lekkere Radler-pils bij. Reserveren is niet nodig (alleen bij groepstochten), op tijd komen wel. De schipper lepelt er ondertussen leuke stadsfeitjes bij op. De rondvaarten vinden – afhankelijk van het seizoen – plaats van 10.00 – 18.00 uur. Check de website van VVV Nordhorn voor de laatste details én thematochten.

Wat te doen in Nordhorn - Zomers Dagje Uit Travelling Twents 7 5

Historisch hoog(s)tepunt

Hippe cocktailbar

Een fragment uit de Instagram Stories die we maakten over Nordhorn
Ben je wel klaar voor vandaag en lust je wel een (al dan niet alcoholische) versnapering, fiets of loop dan naar de Povelturm aan de Kokenmühlenstraße 18. Deze toren uit 1906 werd in de jaren ‘90 gerestaureerd en doet nu dienst als expositieruimte van het lokale textielmuseum. Helemaal bovenin vind je als beloning voor al die trappen een hippe cocktailbar, Hoch5 (psst, ze hebben ook een lift). Terwijl de cocktail-maestro je Daiquiri of Sex in den Turm samenstelt, kijk je in steeds wisselende neonkleuren uit over Nordhorn en de wijde omtrek.
Praktische punten:

Parkeren, fietsen & wandelen: Nordhorns centrum is autoluw. Rondom de binnenstad vind je verschillende parkeerplaatsen en -garages. Allemaal zijn die schappelijk geprijsd, en via vele loopbruggen over de Vechte direct verbonden met de binnenstad.

Nordhorn heeft alles voor een leuke dag uit binnen handbereik én op loopafstand. Wil je meer meters maken in minder tijd, huur dan een fiets bij de VVV. Ook die vind je pal naast een grote parkeergarage: Nordhorn profileert zich graag als fietsstad.

– Nordhorn is populair onder Nederlanders en Duitsers uit de omgeving. Reserveer restaurants en accommodaties ruim van tevoren, zeker als je in een (zomer)weekend of tijdens feestdagen komt. Anders is Alles leider völlig ausgebucht.

– Nog steeds handig bij onze oosterburen: neem contant geld mee. In sommige Nordhornse restaurants kun je niet pinnen, en ook op de rondvaartboot ist nur Bahres Wahres.

 

Sfeerimpressie dagje uit Nordhorn

Voor de liefhebber nog meer foto’s en bewegende beelden van Nordhorn op een rij.

Heb je al zin in een dagtripje? Meer reisinspiratie en -beelden vind je op onze Instagram.

We maakten deze foto’s, video’s en blog in samenwerking met Geheim over de Grens. Hartelijk dank voor de uitnodiging om Stadt Nordhorn te verkennen!

Door: Martin & Gerieke

Ofwel: Travelling Twents. Twee ondernemende creatieven uit Twente.

Volg ons via deze website, Instagram, Facebook & YouTube voor meer heanige reisinspiratie.