Is het wel zo’n goed idee om zonder vaarbewijs een boot te huren op Corfu? In deze video zie je hoe het ons verging. Kijk & huiver mee op de huurboot.

Hoog op een berg in Paleokastritsa- 90 trappen naar boven én beneden – keken we vanaf ons onderkomen uit op de Ionische Zee. Plezierbootjes trokken witte strepen door het blauwe zeewater. Dat zag er aantrekkelijk uit. En overal langs de slingerende kustweg van Paleokastritsa stonden borden met Boat Rental erop. Als we nou eens zelf zo’n bootje zouden huren?

Boot huren in Paleokastritsa, Corfu

Zo gegezegd, zo gegooglet. Wij huurden onze boot bij Dinos Boat Rentals. Wat ons betreft helemaal de uitstekende Google-reviews waard. Het contact via e-mail en WhatsApp verliep soepel en snel.

Op de dag van vertrek een aantal papieren ondertekenen (“Thank you for your house”, lachtte de gastheer) en klaar voor vertrek. Martin besloot dat dit een goed moment was om te vertellen dat hij ooit als eerste in de geschiedenis van de kartbaan een kart had gesloopt. “Don’t tell me that”, lachtte uitbater Dinos. Voor we écht de zee op mochten kregen we een stoomcursus speedboat. “Negentig procent van de mensen die hier huren, hebben nog nooit eerder gevaren,” verzekerde Dinos.

Of dat varen uiteindelijk wilde vlotten?
Bekijk het hieronder in onze vlog van Corfu.

Bekijk de Corfu-vlog

Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal om video’s als deze in de toekomst niet te missen.